dijous, 17 de març del 2011

Isabel Garcia Ripoll, Digues la teva!



Publicació Municipal · Edició Digital

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Isabel Garcia Ripoll ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor

investidura_igarcia_5621Ajuntament - Ple d'investidura

Isabel Garcia ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua amb els vots dels grups municipals d'ICV-EUiA (7 regidors), CiU (3) i Plataforma Cívica (1), que dijous passat van informar de l'acord de govern per a aquest mandat. El Ple d'Investidura s'ha celebrat aquest dissabte 11 de juny al migdia. La resta de partits en l'oposició, PSC (5 regidors), PP (2), Esquerra (2) PxC (1), no han donat el seu suport a la candidata ecosocialista i han optat per votar els seus respectius candidats.

En la seva intervenció, ja proclamada alcaldessa, Garcia ha afirmat que "accepto amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar per projectar un horitzó d'esperança per sortir de la crisi".

La nova alcaldessa ha explicat quins seran els eixos programàtics del proper govern municipal: austeritat i optimització de recursos, l'elaboració d'un Pacte Local Contra la crisi, la revisió de la política fiscal, la modificació del reglament Orgànic Municipal i l'elaboració d'un reglament e Mitjans de Comunicació Municipals. Isabel Garcia ha reclamat un nou finançament local i ha recordat que el els ajuntaments assumeixen competències d'altres administracions que suposen una despesa del 30%. També ha mostrat la seva preocupació per la poca participació a les eleccions, l'increment de vots en blanc i nul i les actituds xenòfobes que posen en perill la cohesió social.

L'alcaldessa ha finalitzat el seu discurs d'investidura manifestant que "tenim molta feina a fer amb l'objectiu de remuntar Santa Perpètua".

El Ple d'avui s'ha iniciat amb la lectura d'un manifest a càrrec de dos representants d'Indignats Santa Perpètua que han reclamat "Democràcia real. Ja".


L'austeritat, l'optimització de recursos i les polítiques socials seran els principis del programa de govern d'ICV, CiU i PCCA

Correu electrònic Imprimeix PDF
Valoració d'usuari: / 13
PitjorMillor

pacte_govern_2011_5313Ajuntament - Pacte de govern

Isabel Garcia, d'ICV-EUiA, serà investida dissabte alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, càrrec que ja va ocupar entre 2002 i 2007. Avui 9 de juny, ICV-EUiA, CiU i PCCA han presentat el seu pacte de govern per aquest mandat, un acord que s'ha tancat aquesta setmana. Les tres formacions votaran la candidata d'ICV-EUiA, que va ser la força política que va guanyar les eleccions del 22 de maig. El programa de govern estarà a punt d'aquí uns dies i les tres formacions s'han compromès a fer-lo públic, perquè la ciutadania sàpiga quins són els compromisos del nou govern per als propers quatre anys. Tot i això, han avançat que els principis del programa són l'austeritat i optimització de recursos, el foment de l'activitat econòmica i l'ocupació i la priorització de les polítiques socials.

ICV-EUiA, CiU i PCCA han explicat que es comprometen a reduir l’estructura política municipal. Això implica menys regidors a dedicació exclusiva i càrrecs de confiança que en el darrer mandat i que es destinarà el 50% de l’estalvi en aquesta despesa a situacions d’emergència social.

La cap de llista d’ICV-EUiA i futura alcaldessa, Isabel Garcia, ha assegurat en roda de premsa que els resultats electorats l’han col·locat com a força amb més regidors (7) però que era necessari establir aliances de govern. Garcia ha destacat que l’acord assolit entre ICV-EUiA, CiU i PCCA té l’objectiu de constituir un govern que inspiri confiança i generi esperança per lluitar contra la crisi i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Garcia ha manifestat que estan convençuts que hi ha maneres de sortir de la situació de crisi sense crear més pobresa i ha detallat algunes de les línies que s’han fixat en el pacte de govern com el foment de l’ocupació de les persones que serà una de les prioritats del nou Govern. La cap de llista d'ICV-EUiA ha assegurat que volen una ciutat d’oportunitats per a tothom i que l’objectiu principal és garantir una major qualitat de vida de la ciutadania.

El cap de llista de CiU, Joan Mestres, ha destacat que és un projecte de diàleg i consens i que CiU es posa novament al servei de la ciutadania.

El cap de PCCA, Francesc Rodríguez, que formarà part per primer cop del govern municipal ha destacat que el ciutadà no es pot sentir invisible i per això l’atenció a les persones és primordial.

El programa de govern es presentarà, probablement, la setmana vinent, segons han anunciat en roda de premsa. Com a tasques prioritàries del nou govern, les tres formacions han fixat una auditoria econòmica i financera de l’Ajuntament, una revisió de la política fiscal per fer els impostos més justos, canvis en el Reglament Orgànic Municipal i l’elaboració d’un Reglament dels Mitjans de Comunicació Municipals. Pel que fa a l’organització s’ha avançat que la Corporació local disposarà de quatre grans àrees i alcaldia.

D'aquesta manera, Iniciativa recuperarà l’alcaldia, que va perdre a través del pacte de Santiga al 2007, tot i ser la força política més votada. CiU es mantindrà al govern municipal, que no deixa des del 2002, ja sigui amb uns socis o altres de govern. I s’estrenarà en aquesta tasca la PCCA. Les tres formacions polítiques ICV-EUiA, CiU i PCCA han coincidit a dir que malgrat que en anteriors mandats s'hagin criticat entre elles per la política feta o la manera de fer, ara és el moment de mirar cap al futur i en paraules de Francesc Rodríguez "ara el comptador es posa a zero".

Clic per descarregar aquest arxiu en format MP3 (mida: 277.99kB)
Clic per descarregar aquest arxiu en format MP3 (mida: 177.17kB)
Clic per descarregar aquest arxiu en format MP3 (mida: 286.36kB)

Foto: La futura alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia (ICV), acompanyada pels candidats de CiU, Joan Mestres, i de la PCCA, Francesc Rodríguez / Francesca Mejías

Àudio: Isabel Garcia, ICV-EUiA; Joan Mestres, CiU; i Francesc Rodríguez, PCCA.

Podeu escoltar la roda de premsa al podcast de Ràdio Santa Perpètua.


Moltíssimes gràcies a tots els companys-es que ens feu arribar felicitacions!!!!. Des de ICV-EUiA de Santa Perpètua us donem les gràcies pel vostre suport. Una abraçada!!!!
Companyes-s, JUNTS HEM POGUT!!!, i ho hem aconseguit gràcies al treball i esforç de tota l'organització, amics i simpatitzants. Gràcies a tots els perpetuencs-ques que una vegada més ens han donat la confiança, no us decebrem. Ara comença una nova etapa, continuarem treballant per aconseguir el millor pel nostre poble. Santa Perpètua s'ho mereix!!!.
ICV 7
PSC 5
CiU 3
PP 2
ERC 2
PCCA 1
PxC 1

Divendres 27 de maig de 2011

Isabel Garcia ho té fàcil per governar ( Línia Vallès)

Isabel Garcia ho té fàcil per governar



Isabel Garcia en ple míting. Arxiu
No ha aconseguit la majoria suficient però el cert és que Isabel Garcia ho té tot de cara per tornar a ser l’alcaldessa de Santa Perpètua. 2.590 ciutadans van donar el seu vot a la formació que lidera, ICV-EUiA-E, que, amb un percentatge del 27,91% sobre el total, donen als ecosocialistes set regidors. Són els mateixos que ara fa quatre anys, tot i que ha hagut un mínim descens de vots (al 2007 en van ser 2.625), i els donen una certa seguretat, ja que faria falta el pacte d’un mínim de quatre formacions de l’oposició per treure l’alcaldia a Garcia.
“Estem molt contents, ho hem tornat a aconseguir. Estem en condicions de fer govern i és una grandíssima satisfacció”, explica l’ecosocialista. De fet, dimarts va començar la primera ronda de reunions amb els partits de l’oposició, que només deixarà una formació fora: Plataforma per Catalunya, el partit xenòfob que ha aconseguit un regidor a l’Ajuntament de Santa Perpètua, un càr­rec que ocuparà Jesús Rebaza. “És molt lamentable. Tenen un discurs xenòfob i racista; molt fàcil, demagògic, que no es focalitza allà on està el problema i que fomenta l’enfrontament”, assegura l’alcaldable.
“Fins que no acabi tot el procés no vull avançar res, però som els que ho tenim millor”, explica Isabel Garcia. Sí que ha formulat un desig: “Vull expressar públicament la voluntat del meu partit i meva d’enllestir aquesta nova i complicada etapa sumant esforços i tenint converses amb tothom. M’agradaria que aquesta nova etapa serveixi, també, per normalitzar relacions amb ERC. Allò important, ara, és treballar i sumar per Santa Perpètua, amb respecte per part de tothom”.
Garcia descarta pràcticament un acord amb el PP: “Hi ha una distància molt gran”, ha dit, referint-se a la ideologia
MOVIMENTS
El PSC també es manté, com ara fa quatre anys, com la segona força més votada a Santa Perpètua, tot i que comptaran amb un representant menys al consistori. Fonts socialistes han explicat que s’han iniciat converses amb tots els partits polítics que han obtingut representació a l’Ajuntament, també a excepció de Plataforma per Catalunya: “Només són converses. De moment, el PSC està obert a totes les opcions derivades dels resultats electorals, tant de govern com d’oposició”, diuen. Però el cert és que Manuel Ruiz assegurava la nit electoral que el seu partit continuaria treballant per Santa Perpètua, com ho ha fet des del govern”, suposant que el PSC passaria a l’oposició.
Els altres dos socis del govern, CiU i ERC, van sortir parats de diferent manera del 22 de maig. Els convergent s’han situat com la tercera força política al consistori perpetuenc, després de guanyar un regidor –en tindrà tres–, el mateix que ha perdut Esquerra-AM. La republicana Rosa Rovira creu que la davallada general d’ERC a Catalunya els ha perjudicat, tot i que en menor mesura que a altres municipis. Sobre els possibles pactes, Rovira ha assegurat que “la intenció és ser respectuós amb la llista més votada”, tot i que deixa la decisió final en mans de l’executiva del partit i de les negociacions que es produeixin al llarg de la propera setmana.



SANTA PERPETUA DE MOGODA
ACTE FI DE CAMPANYA D'ICV-EUiA DIVENDRES 20 DE MAIG

Intervenció d'Isabel en l'acte de la Florida davant 250 assistents el divendres 6 de Maig


Acte públic proclamació de la candidatura d'ICV-EUiA a les eleccions municipals de Santa Perpètua de Mogoda a les Carpes del CIM, davant quatrecents convidades i convidats...

Radio Santa Perpètua entrevista a Joan Herrera i Isabel Garcia
...clika http://staperpetua.org/podcast/?p=episode&name=2011-04-18_informatiu.mp3





Isabel Garcia Ripoll, Santa Perpètua més
que mai!

PERFIL PERSONAL
Vaig néixer a Sabadell l’any 1961, just ara fa 50 anys. Vaig anar a l’escola
Nostra Llard on vaig fer EGB fins els 14 anys. Tinc molt bon record
de la meva escola, ja que va ser allà on em van inculcar el sentiment de
justícia i valors profundament d’esquerres, encara que segurament en
aquells moments no n’era conscient. Després vaig fer el mòdul de formació
professional d’auxiliar de clínica i infància, fent pràctiques a la clínica
del Nen Jesús de Sabadell. Tot i que m’agradava, em vaig inclinar per
la docència. Després de treballar en una escola bressol de Sabadell,als
17 anys, (any 1978), amb una companya, vam muntar l’escola bressol
Quitxalla a Mollet del Vallès, i als 5 anys de funcionament,ens vam
constituir amb cooperativa de treballadors-es. Amb 27 anys i embarassada
de 8 mesos, a l’any 1987, vaig començar la carrera de magisteri, amb
l’esperit reivindicatiu del reconeixement del 0-3 com a etapa educativa.
Vaig venir a viure a Santa Perpètua a l’any 1985 al barri de Moguda, i des
de l’any 2001 visc al barri de la Creueta. Tinc un fill de 23 anys, la millor
experiència de la meva vida.
A l’any 1991, vaig recolzar les llistes d’ICV a Santa Perpètua i a l’any
1995 vaig formar part de la candidatura sortint com a regidora. Vaig
demanar excedència a la meva escola i des d’aleshores fins avui he assumit
diferents responsabilitats de govern: educació,salut, serveis socials, medi
ambient, igualtat. Al juliol del 2002, vaig accedir a l’alcaldia fins el 2007.
Aquests darrers 4 anys he estat regidora a l’oposició, vice presidenta del
Consell Comarcal del Vallès Occidental amb responsabilitats en l’àrea de
nova ciutadania i igualtat.
Em torno a presentar com a cap de llista d’ICV-EUiA a les properes
eleccions municipals. La meva prioritat és el benestar de les persones,
treballant al costat dels meus companys-es, per aconseguir un govern eficaç
i de progrés per a tots els perpetuencs-ques.
Em satisfà formar part d’un equip d’homes i dones que ens estimem el
poble i que hem treballat i ho continuarem fent per aconseguir del nostre
municipi un lloc on tots-es ens en sentim orgullosos de viure-hi.
L’experiència de govern, per a mi ha estat una gran responsabilitat, però
alhora una possibilitat per poder treballar en benefici del meu poble.
Enfronto aquesta nova etapa, més il·lusionada que mai, per a continuar
contribuint i aportant el millor de mi en la lluita per el benestar de les
persones, la millora de la convivència i la cohesió social al nostre municipi.
I aquests objectius els hem d’aconseguir sumant esforços amb al
ciutadania, amb l’aportació i suma dels perpetuencs-ques, entitats i
associacions que vulguin treballar amb nosaltres per millorar el nostre
poble.
Amb el convenciment de que JUNTS PODEM, espero poder treballar amb
tots i cadascun de vosaltres.


Isabel Garcia Ripoll, candidata l'alcadia

Necesssitem remuntar Santa Perpètua i junts podem.
Per aixó volem compartir amb tu opinions, inquietuds i propostes. El futur no està escrit, està a les nostres mans, i entre totes i tots podem construir un nou futur per una Santa Perpètua que no es resigna, que vol lluitar contra la crisi econòmica amb idees, treball i il-lusió; que vol oferir als nostres joves esperança i projectes de futur, una ciutat que vol comptar amb un nou goverm local eficaç, amb projecte de ciutat, transparent, dialogant i participatiu.
Digues la teva!

Isabel Garcia Ripoll
amb les regidor
es Agustina Silgado i Neus Garcia Ribas



...clika l'escrit per ampliar




Isabel amb Manel Llord de Cara president ICV Santa Perpètua i regidor, en un acte al barri de la Creueta


33 comentaris:

Anònim ha dit...

Isidro
Hablas del elevado número de cargos de confianza y concejales a sueldo completo del gobierno tripartito de Manuel Ruiz, mantendrás la promesa de reducción drastica de estos cargos y sueldos en caso de gobernar?

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Hola Isidro, ante todo darte las gracias por tu interes en la buena gobernabilidad de nuestro municipio. Respecto a la pregunta que me haces, no tengas ninguna duda de que vamos a reducir de manera drastica los cargos de confianza y los regidores a plena dedicación. Nos abala la gestión llevada a cabo de gobiernos anteriores. Si antes era posible, en un futuro también. Te puedo asegurar que como mínimo se puede reducir a la mitad, y en momentos de crisis como el que estamos pasando, si fuera posible, incluso menos.
Muchas gracias por tu interes. Estamos a tu disposición en lo que creas necesario.

Isabel Garcia Ripoll.

Anònim ha dit...

¿Si uno de los grandes problemas es el paro en nuestra población, porque los trabajos que se realizan para la administración lo realizan empresas que no son del municipio?

-Y si las empresas no son del municipio al menos que las contrataciones sean de gente del pueblo.

Alicia Zamora ha dit...

Alicia zamora
En el Parc de la Peseta se ha hecho una inversión de dinero de los planes Ñ, del todo desafortunada por el resultado de la obra, que una vez ejecutada por la empresa contratada, han debido de intervenir las brigadas de obras y jardinería en lo hecho para dejarlo minimamente decente, todo ello con materiales y horas de trabajo a coste del ayuntamiento. ¿Harás que se ivestigue y ejecuten responsabilidades por el coste añadido y el lamentable seguimiento de la obra?

Elisenda de Mogoda ha dit...

Elisenda de Mogoda
Segons els sondejos, els socialistes van a la baixa en Generals, autonomies i ajuntaments, a Santa Perpètua no serà menys i se'ls augura un daltabaix i seran les llistes més votades, ICV i CiU, si no arribes majoria suficient, repetiràs pacte amb CiU ?

Anònim ha dit...

Si icv vuelve a gobernar , como serán los impuestos , despues de la gran subida que hemos tenido estos años en especial el ibi que és el que nos afecta a todos los ciudadanos y el aumento considerable de las zonas azules , qué pensais hacer .

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Hola Elisenda,
Fas una bona descripció de la realitat electoral. Els socialistes van a la baixa, per tant tot indica que al nostre poble també serà així. CiU, ja és una altre història.Si analitzes comteses electorals anteriors, veuras que en ocasions CiU ha tret millors resultats que ara i encanvi a les municipals no s'ha traduits en vots.Això vol dir que en funció de les eleccions, els ciutadans-es voten opcions diferents. De totes maneres el que vol Iniciativa és treure els millors resultats posibles per poder governar amb tranquilitat. Si s'hagués de fer pacte, això es veurà després de les eleccions en funció dels resultats. Iniciativa mai a tancat les portes, sempre hem estat oberts a governar amb qui compartis el nostre programa, que és el més important.
Una abraçada.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Respecte al tema de l'IBI,Iniciativa ha deixat molt clara la nostra postura al llarc d'aquests 4 anys,amb la garantia del que veniem fent mentre governavem.ICV sempre ha gravat més a les empreses que a la ciutadania.El 70% de recaptació venia del sector industrial i el 30 dels ciutadans-es. En aquests moments, degut al canvi de política fiscal del govern, paguem una 50%. S'ha de buscar un tipus, que el marca l'ajuntament, que faci que el rebut pugi com a molt l'IPC. El que ha passat aquests 4 anys s'ha de frenar, els ciutadans-es no ens mereixem que el nostre ajuntament faci aquestes pujades INJUSTES i ABUSIVES. Respecte a les zones blaves, tot és millorable, i amb el temps s'ha vist que hi ha altres fòrmules que permeten la rotació dels cotxes i no cal que siguin de pagament. Per tant s'ha d'explorar maneres que millorin el que tenim ara, com per exemple els rellotges, que limiten el temps però no es paga.
Gràcies.
Isabel.

Alejandra ha dit...

En aquest quatre anys, em patit una baixada de serveis, suposo que a tots els nivells, però on mes l’han pogut nota ha estat en els centres cívic, en qüestions de cursos/tallers, no nomes en la reducció dels mateixos, sino en la pujada de preus. La meva pregunta respecte a aquest tema es la següent; si ara paguem mes diners d’impostos i taxa, com potser aquesta baixada de serveis? On s’han destinats als diners?
Per altre part m’agradaria saber quina es la política d’ICV en temes d’immigració. Tots sabem que en temps de crisis, els ciutadans busquen culpables on sigui, i un dels sector socials per emportar-se les culpes, ha estat els immigrants. Han pensat alguna forma d’ajudar aquest sector de la població sense que la resta de gent entri en un brot de xenofòbia?

Anònim ha dit...

Hola Isabel,

visc al Centre Vila i em preocupa els problemes que des de fa un temps ençà estem tenint els veïns i veïnes per trobar aparcament a prop de casa nostra. La política d'eliminació d'aparcaments que ha estat duent a terme el govern actual liderat pel senyor Ruiz s'ha fixat principalment a la zona del centre i cada cop hi ha menys aparcaments gratuïts al municipi. Primer pensava que era cosa meva, però ho he estat comentant amb la gent i tothom opina el mateix. Creus que si entreu al govern ho poreu solucionar?

Anònim ha dit...

Antonia
Durant aquest 4 anys hem patit un baixada en la qualitat dels serveis,els carrers estan més bruts, els parcs i jardins estan deixats, els carrers menys il.luminats...en general a tots els barris. Per no haver no n'hi ha ni bosses per recollir les caques dels gossos.... Com t'expliques aquesta situació, si ens han pujat els impostos a tutiplen i s'han recaudat més diners que mai? Que se n'ha fet d'aquest diners?

Anònim ha dit...

¿Tenéis algún plan para dotar al pueblo de fibra óptica como han hecho otros municipios con notable éxito?

Tengo entendido que se pueden aprovechar muchas canalizaciones existentes incluidas las de clavagueram y también realizar la implantación por fases.

Por ejemplo en la siguiente web:

http://bandaancha.eu/articulo/7524/orange-ofrece-2600-viviendas-viladecans-50-megas-simetricos-44-95-mes

Telefonica no ha hecho los deberes en Santa Perpètua, y eso que ha colocado a uno de los suyos de alcalde...

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Antonia, realment costa d'entendre que s'ha fet dels diners durant aquest mandat, ja que tot i la situació de crisi, amb la pujada abusiva dels impostos:IBI,residus..,s'ha recaptat més que en altres mandats. Son documents oficials que ho demostren i estan a disposició de qui els vulgui veure.Doncs be, amb la quantitat de diners disponibles, no entenem com podem tenir uns serveis tant deficitaris,el de la neteja és un clar exemple, és vergonyós. La única explicació que hi trobem és la descordinació que hi ha en aquests moments a l'equip de govern, 3 partits que cadescú va a la seva, amb el resultat d'una gestió nefasta.
Moltes gràcies pel teu interès i junts podem tornar la normalitat al nostre poble.
Isabel.

Anònim ha dit...

Jesús
Què s'ha fet amb els diners?, consulteu la web:

http://lospresus.de/santa-perpetua-de-mogoda

De veritat que hi han coses que no s'entenen... Qui s'ha quedat els diners?

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Fibra òptica.
Ja fa anys que governant nosaltres, vam preveure que calia anar preparant el municipi per estar al dia en tot el que fa referència a les noves tecnologies. Amb coordinació amb el Consorci Localret, és va treballar intensament per a tenir preparat el municipi per a quan arribés la fibra òptica a Santa Perpètua. En tots els projectes,es va preveure la canalització del futur cablejat. Et puc dir per exemple, que al carrer Sant Isidre, entra al poble venint de Sabadell, hi ha la previsió feta. A part d'aquesta entrada també n'hi ha prevista una altre que ve seguint la via férrea del Papiol-Mollet. Durant aquests darrers 4 anys, em dona la impressió que no s'ha fet res.Nosaltres tenim clar que hem d'estar preparats per a que quan un operador porti la fibra òptica al nostre municipi, tinguem la xarxa a punt i ens poguem adaptat automàticament al nou sistema. Per tant continuarem avançant amb la feina feta i presionarem el que faci falta per que sigui el més aviat possible.
Gràcies.
Isabel.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Aparcaments al casc antic.
En el pla de mobilitat del nostre poble,dissenyat ja fa anys, és preveia peatonalitzar tots aquells carrer que presentessin dificultats com son els del casc antic: voreres estretes amb dificultat per a l'accesibilitat. El projecte preveia transformar aquests carrers amb plataforma única compatibilitzant vianats i vehicles, amb prioritzacó a les persones. De totes maneres, el que s'ha de fer en aquestes actuacions, és preveure aparcaments alternatius en el moment de cada actuació. Si volem pobles amables amb la gent, on les persones tinguem preferència als vehicles, fa falta la corresponsabilitat de tothom. Per tant abans de fer qualsevol actuació s'ha de pactar amb els ciutadans-es de cada zona com dur a terme l'actuació. Només amb el diàleg i la coordinació amb el veïnatge és poden trobar solucions pactades i efectives per a fer aquestes transformacions.
Hem de treballar junts per a fer del nostre poble un lloc on les persones siguin les protagonistes.
Moltes gràcies.
Isabel.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Bon dia Jesús,
Jo crec que els diners no se'ls ha quedat ningú. El que ha passat durant aquests 4 anys al nostre poble, és que hi ha hagut un desgavell i una descordinació entre els 3 partits de govern tant gran, que cadescú ha anat fent el que li ha semblat sense contar amb la resta, portant-nos a la situació actual. La gestió d'un ajuntament, no és tant diferent, salvant les magnituds, que a la d'una economia familiar: si no hi ha ningú que controli els ingressos i les despeses, i cadascú fa allò que creu més interessant o que li ve més de gust,la cosa acaba malament. Això és el que,sota el meu parer, està passant al nostre municipi. No hi ha qui marqui prioritats, no hi ha criteris a seguir, no hi ha coordinació entre ells.... un desgavell total.
S'ha de posar ordre, hem de normalitzar i endreçar Santa Perpètua. Ja et puc assegurar que amb la informació que tenim, que no és tota la que voldriem, no serà fàcil, però estem disposats, si la ciutadania ens torna a donar la confiança en les properes eleccions municipals, a treballar per tornar a tenir la Santa Perpètua que tots-es volem i ens mereixem.
Gràcies.
Isabel.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Alicia, lo del Parc de la Pesseta ha estat un escàndol.S'han fet les obres 3 vegades, amb una despesa d'inversió desproporcionada.No oblidem que son diners de tots-es els ciutadans-es i que llògicament s'han d'administrar de la millor manera, cosa que aquest govern no ha fet. No tinguis cap dubte que si tornem a governar, qualsevol irregularitat que trobem la denunciarem. Amb els diners públics no s'hi juga.
Moltes gràcies pel teu interès.
Isabel.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Hola Alejandra,
És una realitat l'aposta que des d'ICV hem anat fent durant molts anys perque cada barri tingui un centre cívic on esdevingui un lloc de relació i cohessió entre la ciutadania. L'equipament és imprescindible, però més important és el contingut: activitats, foment de les entitats, dinamica de barri....L'actual govern, no s'ha atrevit a tancar centres cívics, però si els ha anat buidant de contingut, reduïnt activitats, no fomentant les associacions....Aquesta manera de fer es contradiu amb la finalitat pel qual van ser creats. Per tant hem de tornar a reactivar-los i que compleixin la funció pel qual van ser pensats:un espai per a la ciutadania.
Respecta al tema de la immigració, jo defenso que tota persona que viu i treballa en un lloc, que paga els seus impostos i compleix amb les seves obligacions, és un ciutadà de ple dret. Per tant sigui quin sigui l'origen de cadescú, totes les persones tenim els mateixos drets i obligacions.El paper de les administracions, i més en temps de crisi, és vetllar per a que tothom tingui les mateixes possibilitats, invertint els recursos suficients per a cobrir, en primer lloc,les necessitats més bàsiques, i en segon lloc per crear oportunitats en ocupació, formació....No caiguem en el discurs fàcil i demagog,que alguns partits estant fent, criminalitzant a un sector de població sense analitzar i aprofundir en les causes i les conseqüències que això pot tenir. Jo no vull una ciutadania enfrontada, vull que cadescú, en funció de les seves responsabilitats, i les administracions les primeres,facin la feina, des dels governs locals, autonòmic i estatal.
Concretament en el nostre municipi, durant aquests 4 anys, s'han desaprofitat oportunitats que hem tingut de treballar en aquesta línea com per exemple els programes de la Llei de Barris, que més enllà de la propaganda en l'informatiu, s'ha fet ben poca cosa. Això és que que no pot ser.Per tant com pots veure ens queda molta feina per fer. T'agraïeixo la teva preocupació per temes com aquest,que son d'importancia cabdal per a qualsevol municipi, pel nostre també.
T'animo a continuar treballant per aconseguir una bona convivència a Santa Perpètua.
Moltes gràcies.
Isabel

Anònim ha dit...

Mi preocupación son las plazas de guardería. Este año mi hijo ha de entrar y ya he visto que en este curso se han quedado unos cuantos sin plazas. Es un tema que tanto a mi marido y a mi nos tiene preocupados porque los dos trabajamos, por suerte, y que hemos seguido en el informativo municipal. Según hemos podido ver, cada año han puesto menos plazas de guardería. En el número 433 del informatiu en la página 28 se puede ver habian 440 plazas hace solo dos años, este pasado solo han ofertado 415 yclaro, se han quedado mas de 20 fuera. Exactamente cuantos se han quedado fuero no lo sabría decir, porque en el número 426 son 32 niños y 10 lactantes los que se quedan fuera, y en el 427 ya son solo 23, que si hubieran ofertado las 440 iniciales no se habrían quedado sin.

Anònim ha dit...

¿Qué opinas del enchufismo descarado del actual gobierno cuyo alcalde no ha tenido ninguna vergüenza en colocar a su cuñada, que ni tan siquiera vive en el pueblo, en la empresa municipal?

Anònim ha dit...

Hola Isabel!
Últimamente nos están llegando noticias sobre los cambios que desde el nuevo gobierno de la generalidad, están haciendo a nivel educativo. Tengo entendido que aquí, en nuestro municipio, se ha luchado mucho por este tema, y mi pregunta es, que una vez usted entre a gobernar el próximo 22 de mayo, que política va a seguir con tal de que nuestras escuelas no sufran esos grandes recortes, que desde el gobierno autonómico, pretenden hacer.
Mi interés en este tema, viene, principalmente por que estoy embarazada, y hablando con amigas que llevan o han llevado, a sus hijos a las guarderías municipales, me han comentado que ha subido muchísimo el pago mensual de las mismas, estas cuotas están marcadas desde la generalidad o desde el gobierno municipal? Y, desde el ayuntamiento se puede hacer alguna cosa para ayudar a las familias que por motivos laborales no tienen mas opción que dejar a sus hijos en las guarderías?

Anònim ha dit...

Isabel me gustaria saber , dada la situación de crisis que azota en nuestro municipio y la situación personal de muchas familias por el paro y la falta de recursos economico si contemplais la posibilidad a traves de los servicios sociales la creción de un comedor social para los ciudadanos de santa perpètua ,yá que la situación de muchas familias es desesperada ,
Muchas gracias de antemano y mucha suerte en las elecciones .

Anònim ha dit...

Isabel podreu aprofita mès els centres cívics amb la modificació dels seus horaris per fer-los més útils per a usuaris i entitats ,

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Buenos dias, respecto al tema que me habla de "enchufismos" del actual gobierno y en concreto del alcalde,no tenga ninguna duda de que si és cierto y detectamos alguna irregularidad, lo denunciaremos donde corresponda. Lo importante en las administraciones és la transparencia. Si se tiene que contratar a un trabajador-a, se tiene que seguir el protocolo lógico y establecido: coger de la bolsa de trabajo el mejor perfil para ocupar el sitio de trabajo que se necesite.
Saludos.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Centres cívics.
El projecte dut a terme de centres cívics al nostre minicipi, ve de lluny. És un aposta clara en aquest sentit. Per ICV i per mi personalment, valorem molt aquests espais de relació i cohessió pel veïant de cada barri. Son equipaments on fer activitas, punt de trobada per les entitats i associacions.... Està clar que si tornem a governar, tornaran a ser espais vius per a la ciutadania.
Salutacions.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Escoles Bressol.
Buenos dias, el tema que planteas, és de máxima prioridad para ICV. De hecho fuimos, ya desde el año 1979, de los primeros municipios que creamos escoles bressol municipales, y hemos seguido en esta línea a lo largo de los años.Si queremos que la mujer tenga oportunidades en cualquier ámbito, ya sea laboral, o de participación en entidades...tenemos que facilitar y poner a disposición recursos, y las escoles bressol son uno de ellos. No olvidando también que és una etapa educativa muy importante. Con soporte de la Generalitat, los ayuntamientos construyen estos equipamientos y en cuanto a la gestión depende de cada administración local. Nosotros creemos que todas las famílias tiene que poder acceder a este servicio. El precio del mismo, tiene que ir en función de los ingresos familiares, con las ayudas pertinentes. El importe del recibo no puede ser un problema para acceder.Se tienen que establecer baremos o ayudas para que este servicio sea universal y que el tema económico no sea un problema. El ayuntamiento tiene la responsabilidad de garantizarlo.
Saludos.

Anònim ha dit...

Bon dia!
Hi ha alguna posibilitat de dotar de mes metges al cap de la Florida? de que ens serveix tenir un cap nou si no esta dotat ni de material ni molt menys de personal?
Gracies.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Coincideixo plenament amb la teva opinió. Va costar molt aconseguir el nou CAP, feia falta al nostre municipi, ja que l'altre havia quedat insuficient. Però llògicament, no n'hi ha prou amb l'espai. S'havia negociat amb el departament de salut que s'havien de posar més metges, per reduir la ratio del professionals, ja que era força alta, calia posar més personal sanitar. També amb l'ampliació de l'espai estava contemplat el poder ampliar alguns especialistes, per evitar desplaçaments a Sabadell. Tot i sent conscients de que els ajuntaments no tenen les competències, la mediació i la negociació, és molt important per aconseguir millores. Malauradament, em dona la impresió que no s'ha fet la feina des de l'ajuntament i ara tenim espai, però ens falta el més important que son els professionals.
En temps de normalitat costa mantenir els nivell de qualitat, i ara més que mai, la crisi no pot ser l'excusa per reduir els serveis més bàsics i necessaris per a la ciutadania.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Jo estic dacord amb el company que comentava que estem endarrerits tecnologicament.

Caldria implantar la fibra òptica.

Visc a LaFlorida i la velocitat de connexió aquí és ridícula (1mb) tot i que puc contractar serveis de fins a 20MB que sempre com a molt arriben a 3MB. El que més em sorprèn és que després de passar tot el cablejat, tant elèctric com telefònic per sota terra no es fés la instal·lació de la fibra òptica.

Ara em trobo cada dia que s'em desconecta internet cada 2 per 3 tenint una centraleta a escassos 100 metres, estic connectat a la de Av. Barcelona així és normal que vagi tan malament. Jo només espero que aquestes coses com tantes altres millorin i es dediquin els diners del poble en el poble i no en la contractació d'amics per fer obres o per treballar en l'ajuntament.

Salutacions!

Marc,

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Bon dia veí del barri de la Florida. El dia 30 de març, un altre ciutadà ja hem va fer una pregunta similar, la pots llegir al bloc. De totes maneres dir-te que durant els anys de govern d'icv, el tema de les noves tecnologies era una de les nostres preocupacions, vam planificar el territori per tal de que quan hi hagués un operador que cablegés el nostre minicipi, estigués tot apunt. Cada vegada que es feia una obra al carrer, es posaven les canalitzacions oportunes per preveure la instal.lació de la fibra òptica. Dir-te que al llarc d'aquest 4 anys, no ens han informat de que s'hagi fet res en aquest tema, per tant haurem d'agilitzar i pressionar a qui correspongui per tenir un municipi a l'alzada del moment actual en noves tecnologies. Erem socis actius de Localrret, que era l'organisme que gestionava i planificava aquest tema. Haurem de reemprendre, si tornem a tenir la confiança dels ciutadans, aquesta qüestió perquè el nostre municipi no quedi enrera.
Moltes gràcies pel teu interès.

Isabel.

Anònim ha dit...

Angel.
Si sales elegida como alcaldesa, podran seguir los coches (algunos enseñando a conducir por donde corren crios) y los camiones, entrando y circulando en la zona verde (cada vez menos verde, y que al final creo que perderemos) que hay entre el Onze de Setiembre, las vias del tren, el Paseo de la Florida y Vacinto Verdaguer?.

No creo que el ecologismo sea gastarse 800000 euros en hacer un parque artificial mientras machacamos la naturaleza a 100m.

Me gustaria que me contestaras con un si o un no.
Muchas gracias.

Isabel Garcia Ripoll...Digues la teva Santa Perpètua ha dit...

Buenas noches Angel,
NO.
Me has dicho que te conteste con un si o un no. Pero permíteme que te de mi opinión. Esta zona a la que te refieres (futuro parque, que ya tendria que estar construido), és un spacio de disfrute de las personas, jugando a futbol, de paseo, etc.... Lo que no se puede permitir és que se maltrate, y muchísimo menos que se convierta en una zona de inseguridad por lo que comentas. Tiene que haver control y vigilancia en bien de las personas que utilizan este espacio por disfrute i ocio.
Gracias por tu comentario y preocupación.

Isabel.